Kunstgras in de winter - SV Colmschate '33

Kunstgras in de winter

Kunstgras in de winter

Om alle onduidelijkheid weg te nemen, volgen hier de regels voor het betreden van het kunstgrasveld bij vorst en bij sneeuw(val). Als de genoemde items van kracht zijn is het ten strengste verboden om het kunstgrasveld te betreden. Iedereen binnen SV Colmschate’33 heeft zich hieraan te houden.

Bij sneeuw
Verwijderen van sneeuw is niet toegestaan, omdat daarmee de kunstgrasmat beschadigd raakt. Ook zullen de korrels naar de kant worden verplaatst, waardoor de kunstgrasmat kapot gaat.

Wordt het besneeuwde veld toch betreden, dan vormen zich ijskristallen tussen de sprieten en zal het veld minder snel ontdooien, zodat we ook later op de velden mogen, dus ook hier geldt dat het kunstgras eerst geheel moet ontdooien.

Bij ijzel en dooi
Bij ijzel en/of dooi is het verboden de velden te betreden. Eerst moet de hal(vorst) geheel uit de grond zijn verdwenen. Wanneer iedereen zich hieraan houdt, zal er snel weer kunnen worden getraind of gespeeld. En dat is uiteraard in ieders voordeel.

Bij droge vorst
Bij droge vorst tot -8 is voetballen nog altijd mogelijk. Bij strengere vorst is het verboden om op het kunstgras te lopen, dus ook te trainen en te voetballen. Waarom? De sprietjes van het veld breken af en dat is niet meer te repareren.

Bij natte vorst
Keurt de consul het kunstgrasveld af, dan is het ook verboden om op het veld te trainen en voetballen. Wanneer gebeurt dit? Het heeft voor de vorstperiode geregend waardoor de tussenlaag nat is geworden. Deze zet bij vorst uit en duwt het kunstgrasveld omhoog. Hierdoor kan deze bij gebruik op de naden gaan scheuren, wat extra kosten voor reparatie met zich meebrengt. Deze vallen namelijk niet onder de garantie van het kunstgrasveld.

Delen

voeg je eigen gadgets toe aan deze pagina!