Accommodatie

Onbekend

In het weekend dat Sinterklaas aan wal stapt in Deventer mochten de geelzwarten op bezoek bij Epe.
Voor de geelzwarten na Heino ook nu weer een nieuwe tegenstander.
In de competitie hebben de geelzwarten zich wel is wat te kort gedaan en dan vooral in wedstrijden winnend af te sluiten.
Winnen is niet het hoofdmotto in het kader van opleiden maar geeft soms wel net dat extra goede gevoel.
Vandaag was de opdracht dan ook strijdend de wedstrijd te willen winnen.
In het begin van de wedstrijd kwam dit ook goed tot uiting.
Het was Tinus(Santino) die zich even als Messi in de voorhoede uit de voeten gaf.
Hij scoorde 2x in zeer korte tijd en de ene was mooier als de ander.
De geelzwarten werden sterker en zorgde ervoor dat we in de 1e time-out met 3 - 2 voor stonden.
Na de time-out was het Epe die het heft in handen nam en lieten de geelzwarten de rust in gaan met een 4 - 3 achterstand.
We konden in de rust even weer de hoofden bij elkaar stoppen en aan elkaar zeggen wat we wouden doen vandaag.
Iedereen wist het weer en gaf aan dat we vandaag winnend het veld af zouden gaan.
Redelijk snel in de 2e helft was het top schutter Kokkie(Daan) die het net wist te vinden en de gelijke stand weer op het scorebord bracht.
In de minuten die volgde ging het spel op neer en wisten zowel de verdediging als onze Nelus(Vinchenzo) het goal nog schoon te houden.
Achterin werd de bal vaak rustig en goed rond gespeeld.
Aanvoerder van vandaag Wouter vervulde zijn taken ouderwets achterin rust en beheerst en dit gaf de rest van het team ook weer meer rust.
Toch wist Epe wel de 5 - 4 te scoren en moesten de geelzwarten opnieuw weer op zoek na de gelijkmaker.
Meteen zocht Kokkie(Daan) het vijandelijk doel weer op zorgde met een goeie solo binnen de minuut voor de 5 - 5.
Onoplettendheid gaf Epe de gelegenheid om toch weer op voorsprong te komen 6 - 5.
Het leek wel of alle ballen nu in beide goals vlogen want ook Sill wist het net tevinden en zo werd er in 3 minuten 4x gescoord.
Meteen werd er ook gefloten voor een time-out en 6 - 6 was natuurlijk niet genoeg voor vandaag.
We moesten er nog even een tandje bijzetten en zo gezegd zo gedaan want de geelzwarten gingen de laatste 12,5 minuut gedreven in.
Het was woeste Willem(Dylano) die slim door ging waarbij iedereen dacht dat de bal achter was mocht hij doorgaan van de spelbegeleider en bracht hij met een goeie solo de 6 - 7 op het scorebord.
Epe bleef wat mopperen om dat er volgens hun onrecht werd aangedaan maar dit gaf juist de geelzwarten een extra zetje in de rug om door te gaan.
Daar waar Nelus(Vinchenzo) de hele wedstrijd het voetballend oploste werd nu de bal lang na voren geschoten.
Sill was scherp en reageerde attent en kon de bal precies het juiste tikje meegeven om de keeper van Epe te passeren.
Nu was het wel klaar want de Geelzwarten bleven doorgaan en Epe kwam nauwelijks tot niet meer over de middenlijn en zo kon Kokkie(Daan) de eindstand van 6 - 9 maken.
Ook voor vandaag weer een dikke duim voor Sill, Wouter, Selim, Kokkie(Daan), Tinus(Santino), Japijo(Jenairo), woeste Willem(Dylano) en onze goallie Nelus(Vinchenzo).
Want hoewel er in de eerste en de laatste 12,5 minuten goed gevoetbald werd was er in de tijd er tussen veel strijd en passie die uit eindelijk vandaag voor een verdiende overwinning zorgde.
Volgende week sluiten we de najaarscompetitie af en kunnen we de competitie met de een percentage van 50/50(5 gewonnen en 5 verloren wedstrijden) afsluiten.
We zullen het thuis opnemen tegen Groenwit'62 uit Apeldoorn en trappen af om 0930.
Zal dit percentage behaald kunnen worden?
Komen onze toppers aanmoedigen in de laatste wedstrijd van het seizoen tot dan!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!