Scheidsrechter

Jeffrey Nikkels

Accommodatie

Onbekend

Het is al weer bijna 2 weken geleden, maar de wedstrijd tegen Fc Zutphen is nog niet vergeten.
Waar de laatste weken wel verloren word wat uitslag betreft word het spel van de JO9-1 met de week wel leuker om te zien.
Ook deze wedstrijd tegen Fc Zutphen was toch wel weer een spectakel stuk tussen 2 leuk voetballen de elftallen.
In het begin was het aftasten door beide teams en werd in de eerste 5 minuten nauwelijks het doel gevonden van beide.
Toen Fc Zutphen brutaal scoorde in de 6e minuut waren de geelzwarten niet onder de indruk.
Meteen vanaf de aftrap was het Kokkie(Daan) die de 0 van het scorebord af poetste voor de geelzwarten en was het al weer 1-1.
De time out werd bereikt met een 1-1 stand.
Na de time out vond Japijo(Jenairo) het wel welletjes en zette de 2-1 voor de geelzwarten op het scorebord.
Fc zutphen was het totaal hier niet mee eens en draaide de rol nu om.
Zij scoorde nu binnen de minuut en maakte er dus 2-2 van.
Voetballend was het leuk van beide kanten en golfde het spel op en neer.
Leuke, goede en stevige duels van beide zorgde ervoor dat de toeschouwers niks te kort kwamen.
Iets voor de rust was het weer onze topscoorder Kokkie(Daan) die voor een voorsprong zorgde 3-2 ruststand.
Zoals we al vaker hebben meegemaakt zorgt een time out of rust moment voor wat verslapping in ons spel.
Dit was een goed moment om dit duidelijk te maken om niet tegaan verslappen en door te drukken.
De geelzwarten begonnen fel de 2e helft maar na 5 minuten was het pas onze onvermoeibare Wouter die de 4-2 binnen schoot.
Op dat moment kreeg Fc zutphen weer een boost zij maakte wederom weer binnen minuut een tegen goal 4-3.
Time out weer zon moment om duidelijk te maken dat we er niet al waren maar dat er nog 10 minuten gestreden moest worden.
Helaas was de time out weer een moment waarbij de concentratie weg viel bij de geelzwarten.
Het was nu Fc Zutphen die beter uit de startblokken kwam en binnen 2 minuten scoorde 4-5 achter ineens.
Het spel werd wat onverzorgd na deze 2 treffers omdat er nu plaats werd gemaakt voor overwinningsdrang.
Dat betekende dat de geelzwarten de gelijkmaker wouden maken en Fc Zutphen met man en macht ging verdedigen.
1 minuut voor tijd werd de verdiende gelijkmaker gemaakt door onze dribbelkoning Tinus(Santino) 5-5.
Alleen moesten er nog een aantal seconden gespeeld worden en met de meeste nog die aan het feestvieren waren van de gelijkmaker ging Fc zutphen nog een keer volop de aanval.
Ze scoorden 5-6 en het was ook meteen afgelopen.
Voor wat betreft de uitslag een kleine domber maar onoplettendheid en fouten worden nou eenmaal afgestraft door de in deze klasse spelende gedreven spelers.
Wat betreft het speelbeeld over de hele wedstrijd gezien werd er op alle vlakken goed gespeeld.
Er waren veel leuke dingen die me opvielen en uiteraard ook dingen die op de training geoefend moeten worden.
Morgen word er om 0945 afgetrapt in Apeldoorn op het sportpark van Groenwit.
Hopelijk zien we hier ook weer een vermakkelijke pot en kunnen we een keer de winst mee nemen naar Colmschate.