Koersendijk 25
7443PP
NIJVERDAL
tel. 0548-611821

De Zweef uit, altijd een lastige pot tegen een stugge, fysiek sterke tegenstander. Voor aanvang leggen we uit wat we gaan doen, mocht de Zweef wederom 4-4-2 gaan spelen. Die omschakeling had even tijd nodig, iets teveel tijd eigenlijk. Het was rommelig, slordig en vooral niet fel genoeg. We werden het eerste kwartier op alle fronten afgetroefd en dankzij wederom sterk optreden van Carmen en erg slecht afwerken door de Zweef stond het na 15 minuten geen 4-0 maar 0-0.

Langzaam kropen we uit onze schulp en deelden we een paar plaagstootjes uit via Noor en een bal op de lat van Dané. Zoals voorspeld was dit al een reden om de frustratie bij de tegenstander te proeven. De duels werden feller en vooral harder, net iets teveel net over het randje. Uitdelen kon de Zweef als de beste, ontvangen konden ze helaas een stuk minder.

Na 27 minuten is het een prima spelende Noor, die op eenzelfde wijze als vorige week een paar verdedigers uitspeelt en keurig droog in de hoek de 0-1 aantekent. De Zweef komt niet veel verder dan de lange bal erover gooien en die wordt door een prima spelende verdediging constant onschadelijk gemaakt.

Na 40 minuten wordt Mette in de zestien gevloerd, tegen alle wetten in pakt ze de bal zelf op en schiet heel beheerst in, zowaar 0-2. Vlak voor rust krijgen we op een meter of 25 een vrije trap en wederom legt Dané aan, keurig geplaatst en met voldoende vaart ploft de 0-3 onder de lat. Vlak voor rust mag de Zweef iets te lang met de bal lopen en deze wordt in de zestien heerlijk binnen geschoten. Met 1-3 gaan we de rust in.

Daar waarschuwen we dat de Zweef kennende, ze nog fysieker de strijd aan zullen gaan en wederom het eerste kwartier vol aan de bak gaan. Dat was tegen dovemansoren gezegd, de 3-2 lag al in de touwen voor we doorhadden dat de tweede helft begonnen was. Nadat de storm was uitgeraasd, was er eigenlijk niet veel meer aan de hand, maar spannend was het wel om nog een dikke 40 minuten die voorsprong vast te houden.

De Zweef gooide de boel nadat er een speelster terecht het veld mocht verlaten, maar we weigerden ons aan te passen en wisten dat onze snelle voorhoede echt nog wel de kansen zou krijgen. En die kregen we....helaas werd daar iets te slordig mee omgegaan. Waar Noor en vooral Aylin de genadeklap om de sloffen had, hielden we de Zweef in de wedstrijd. Echter weigerde onze verdediging en vooral Carmen vandaag om de capituleren.

Uiteindelijk trekken we aan het langste eind en daar zijn we meer dan blij mee. Echt een betere ploeg was er vandaag niet, wij speelde stukken minder dan vorige week en de Zweef imponeerde ook nooit. Maar wat het vandaag mooi maakte, is dat we met en voor elkaar geknokt hebben en een fysiek sterke ploeg met eigen middelen hebben afgetroefd. Diepe buiging meiden!

Women of the Match? Dit was nu echt een team effort! Allemaal een dikke voldoende! Wederom twee geweldige invallers, Roos die las fragiel poppetje de fysieke duels 90 minuten lang aangaat, Dimara die in een wedstrijd meer kopt dan in haar hele carrière! Wederom een strakke verdediging! Maar dat geldt voor elke linie! Vandaag gaat Dané aan de haal met de titel Women of the Match, een geweldige vervanger van Claudia! Echt diep respect voor je voetbal, inzet en geweldige coaching!