Twee punten verliezen van onszelf

FC Zutphen VR1

Colmschate '33 VR1

3e klasse I

30 april 2022 14:30

J.C. de Bode

Sportcomplex 't Meijerink
Meijerinkpad 1
7207ED
ZUTPHEN
tel. 0575-524376

We hadden weer genoeg meiden te leen, aangezien ook de meeste wissels nog niet fit waren. In de basis de niet fitte Aylin en Dimara en de inmiddels tot het meubilair behorende Jonieke, Romy en Jolijn. Op de bank de (nog) niet fitte Wies, Chermay, Roos, meubelstuk 4 Evi en Anne Fleur en Isa.

Vooraf spreken we alles door: eigen spel spelen, er kort op zitten en fel starten. Binnen 4 min branden de ledjes die een één vormen op het scorebord, voor onze tegenstander.

In plaats van gas op de lolly te geven, spelen we mat en is vooral de passing erg onzuiver. Nu geen #Wiebishetzatmoment maar een #dandoeikhetwelmoment van Jolijn, via een geniale slalom heerlijk beheerst afronden, je eerste goal voor VR1. Maar ook daarna zijn we niet bij de les. Zutphen maakt daar prima gebruik van en lanceert achter elkaar hun snelle aanvallers. Die zorgen voor rust nog voor de verdiende 2-1.

Na rust tappen we uit een ander vaatje en komt Zutphen er alleen in de laatste 5 min nog een keer aan te pas, maar daar staat een geweldige redding van Juul in de weg. We zijn op de helft van Zutphen aan het voetballen, maar de bal wil er  maar één keer in. Dat was meteen in de 1e minuut van de 2e helft, waarbij Wieb weer laat zien wedstrijden te kunnen beslissen. Daarnaast leek Noor de 2-3 op haar sloffen te hebben, de bal was echter niet over de doellijn geweest, helaas geen voorsprong. Ook een vrije trap van Wieb op de lat, kansen van onze spitsen werden helaas niet omgezet in doelpunten. Een terechte uitslag op basis van twee helften. De eerste helft verliezen we vooral twee punten van onszelf en de tweede winnen we een puntje op basis van de gehele wedstrijd. Complimenten voor de strijdlust van Zutphen!

Dank aan Anne Fleur, alleen maar op de bank zitten, is niet ideaal. Jolijn speelde weer een prima pot, Jonieke en Romy lekker gas   gegeven. Wies kon weer minuten! Helaas kon Chermay niet in actie komen. De grootste complimenten mogen naar Evi, 30 min de gaskraan open en heerlijk brutaal laten zien, dat je een gevaarlijke linksbuiten bent! Je past je snel aan naar wat er gevraagd wordt bij VR1, dikke complimenten!

Op naar de volgende pot tegen Lochem, dan vanaf de start gas erop!