Het bekende deksel

Het bekende deksel

AZSV VR2

2 - 1

Colmschate '33 VR1

Competitie

3e klasse I

Datum

14 mei 2022 12:45

Scheidsrechter

K. Rots

Accommodatie

Sportpark Villekamp
Haartsestraat 57
7121WJ
AALTEN
tel. 0543-471526

Onder een stralend zonnetje maken we de verste reis van dit seizen, op naar Aalten, alwaar de plaatselijk AZSV wacht.

Een ploeg met voetbal, sterke speelsters en uithoudingsvermogen. We starten zoals wekelijks niet vol bravoure en power, maar wachten weer teveel af en zijn niet fel genoeg. Toch krijgen we een paar kleine kansen, maar echt gevaarlijk wordt het niet. Toch komt er een uitval waarbij Mette prima Noor vindt, die op nieuwe patas de 0-1 op het bord zet. Na de drinkpauze gaan we beter voetballen en krijgen we weer een aantal mogelijkheden. Ook AZSV wordt gevaarlijk, maar Julia voorkomt een paar keer erger.

De tweede helft komen we mat uit de kleedkamer, terwijl we nog steeds op een comfortabel en licht verdiende voorsprong staan. AZSV komt echter ook anders uit de kleedkamer en geeft vanaf minuut 1 na rust gas. We komen steeds meer onder druk te staan en onze verdediging heeft de handen vol aan AZSV. Na een overtreding laat de scheids doorspelen, een situatie waaruit AZSV voordeel haalt en scoort. Wel of geen vrije trap, AZSV verdiende het op gelijke hoogte te komen. Halverwege de tweede helft krijgen we via Noor en Mette twee honderd procent kansen, maar de keeper van AZSV staat in de weg. Dit had de beslissing van de wedstrijd moeten zijn, AZSV zag er vermoeid uit. Ook Isa krijg nog de kans op een intikker, maar de bal eindigt helaas aan de verkeerde kant van de paal. Met vereende krachten komt AZSV er nog een paar keer uit, maar alle gevaar wordt prima onklaar gemaakt door onze verdediging. Als in de laatste minuut Wieb wil uitverdedigen, schiet ze de bal tegen het gezicht van Dimara aan, waardoor de bal precies voor de voetbal van de spits van AZSV caramboleert. Een uitgelezen mogelijkheid de trekker over te halen, wat dan ook op fraaie wijze gebeurt. Onhoudbaar voor Julia en in de laatste minuut het deksel op de neus, een 2-1 nederlaag. 

Ik denk dat deze verliespunten onszelf aan te rekenen zijn, AZSV was door het dolle heen dat ze gewonnen hadden van de koploper, wij lieten niet echt merken dat we die koploper waren. Wel heeft iedereen zich helemaal leeg gewerkt, maar ontbrak het aan geluk in de afwerking, felheid en overtuiging. Daarnaast verdient AZSV dikke complimenten voor hun strijdlust vandaag! 

Morgen mogen jullie nog even bij de pakken neerzitten, maandag gaat het vizier op aanstaande zaterdag, waar we wederom aan de bak zullen moeten om Winterswijk van ons af te houden. 

Delen

voeg je eigen gadgets toe aan deze pagina!