Konijnenbergerweg 2 c
8051CC
HATTEM
tel. 038-4442493

Zaterdag 11 december stond de lastige uitwedstrijd in Hattem op het programma. De nummer 6 van de competitie tegen de nummer 4. Het verschil tussen beide ploegen is 5 punten en een wedstrijd minder voor ons. Een mooie kans om dichter bij de bovenste plaatsen te komen. Zonder te trainen hebben we vandaag gehamerd op het scherp beginnen aan een wedstrijd. Dit geeft een tegenstander het gevoel dat er ook daadwerkelijk niks te halen valt. De boodschap leek duidelijk te zijn over gekomen en we begonnen goed aan de wedstrijd. Zonder dat direct kansen opleverde speelde we wel met druk op de helft van de tegenstander. De 1e helft werd voetballen op de helft van de tegenstander best lastig. Een deel van het veld was nog wit van de vorst en ballen kregen daarom een hoop meer snelheid dan dat ze normaal zouden krijgen. Na een kleine 20 minuten voetballen waren we behoorlijk gewend aan het veld en begonnen we langzaam met het krijgen van kansen. Na twee keer op indentieke wijze de lat te raken kwam na een geweldige aanval de bal net niet goed op de voet van Daniek om te gaan rusten met een voorsprong.

De rust was voornamelijk bedoelt om nog wat kleine aanpassingen te doen om het ons zelf makkelijker te maken. De dames hebben dit in de tweede helft samen fantastisch uitgevoerd. Ondanks dat er niet veel kansen waren voor de thuisploeg viel de druk wel wat weg die we de 1e helft wel konden brengen. Misschien speelt het ook mee dat er niet meer getraind wordt en meiden langzaam moed beginnen te worden. Rond minuut 70 viel de verlossende 0-1. Een droge harde knal in de hoek was de keepster van Hattem te machtig. Ik wil via deze weg een compliment maken voor de keepster van Hattem. Ondanks een ziekte gewoon op zaterdag tussen de palen staan om je team te helpen is enorm dapper. Helaas moest je het veld vroegtijdig verlaten maar voor ons ben jij de winnaar!

Gelukkig komen we niet meer echt in de problemen en weten we de wedstrijd zakelijk uit te spelen. In de slotfase waren en nog een aantal schot mogelijkheden om verder uit te lopen. Op basis van de tweede helft was dit ook niet verdient dus een 0-1 overwinning is een prima uitslag! Ook complimenten voor de scheidsrechter die de wedstrijd perfect heeft weten te leiden.

Volgende week staat de laatste pot van 2021 op het programma. Thuis mogen we het jaar afsluiten in een derby tegen SVO Deventer'21!