Gifbeker nog niet leeg

Gifbeker nog niet leeg

Blauw Wit '66 VR1

3 - 0

Colmschate '33 VR1

Competitie

3e klasse I

Datum

25 september 2021 10:45

Scheidsrechter

T.M. Sjoers

Accommodatie

Sportpark 't Vletgoor
Dorperdijk 1
7451MK
HOLTEN
tel. 0548-361319

De gifbeker heeft de bodem nog niet bereikt. Met wederom een aantal omzettingen hoopten we wat meer rust en voetbal in het team te brengen. De eerste 7-8 minuten leek dat iets op te leveren, maar al snel liepen we tegen het bekende probleem van dit seizoen aan, het veldspel waar we goed in zijn, komt er simpelweg niet uit. Dan moet je 110% op inzet gaan spelen en ook daar ontbrak het bij teveel speelsters aan. Vier, vijf of zes meiden die alles geven, kunnen op karakter geen wedstrijd winnen, daar zullen alle elf meiden binnen de lijnen aan mee moeten doen. 

Dit seizoen moet het leerjaar worden dat we vorig seizoen graag gehad zouden hebben, maar een keer een leuke pot spelen, zou best leuk zijn, ongeacht het resultaat. Vijf potjes gespeeld, zestien doelpunten tegen en acht doelpunten voor, dat is magertjes. Als we nu de wetenschap hadden dat er niet meer in zat, dan konden we daar mee leven en verder borduren op wat er wel in het team zit. Maar we weten allemaal dat we heel goed kunnen voetballen, dat we in staat zijn het fysieke spel van tegenstanders te ontwijken. Er komt ook ongetwijfeld een moment dat de vorm en het mooie veldspel weer in het team komt, misschien volgende week, misschien pas veel later, maar  het moment gaat komen. 

Tot dat moment weer komt, zal iedereen elke wedstrijd vanaf de allereerste minuut 110% inzet moeten tonen, duels moeten winnen en vechtend de weg naar het doel van de tegenstander vinden. Inzet, passie en strijd moet je als speler zelf oproepen. Niet druk maken om een verkeerd nummer op de box, niet druk maken om wat spetters van een sproeimachine, maar geconcentreerd aan de voorbereiding op een wedstrijd beginnen. Wat er in zit, komt er vanzelf weer een keer uit! Terug naar de basis dus, inzet tonen, serieus aan de bak en geconcentreerd voetballen. Elkaar helpen, oppeppen en scherp houden. En ondanks de zeperds, straal uit dat je je hobby leuk vindt en plezier hebt in het spelletje.

Iedereen leert van dit proces, als team komen we hier sterker uit, maar het geduld wordt danig op de proef gesteld.

Blauw Wit bestreed ons door ons het voetbal onmogelijk te maken, zelf hanteerde het ook alleen de lange bal, maar dat leverde wel drie doelpunten en nog een handvol kansen op. In de gehele wedstrijd hebben we slechts één mooie aanval mogen zien, deze was eind tweede helft van Blauw Wit...en wij noteerden een afstandsschot in de 89e minuut, meer wapens hadden we niet meegenomen vandaag.

Ook dit laten we weer achter ons, ik vond dat de coach van Blauw Wit na de wedstrijd de juiste woorden sprak; jullie hebben een hele jonge ploeg, die Blauw Wit volledig van de mat had gespeeld als jullie meiden aan het voetballen toegekomen waren. Maar leg net teveel druk op die jonge meiden, het komt echt vanzelf weer goed! 

Meiden, we hebben een geweldig leuke groep, we kunnen stuk voor stuk prima ballen, maar we hebben even last van tegenwind. Zolang de neuzen dezelfde kant op blijven staan, krijgen we weer een keer wind mee. 

Delen

voeg je eigen gadgets toe aan deze pagina!