Accommodatie

Onbekend

Met hamster Charlaine op de bank, vier verstandskiezen laten trekken op woensdag betekent net niet lekker fit op zaterdag, gaan de meiden op zoek naar de allereerste punten in de 3e klasse. We hebben al diverse keren mogen zien hoe het net niet moet, dus vandaag de kans om eens te laten zien hoe het wel moet.

Om 17.15 trappen we af op het eenzame complex in Haaksbergen, jammer om wekelijks te moeten zien dat de sfeer zonder publiek en kantine toch wel een stuk minder is. Als het dan ook nog eens schemerig wordt en het komt met bakken uit de lucht, komt de term Kelderklasse toch wel erg in de buurt.

Colmschate probeert meteen het initiatief te nemen en is voetballend veel beter dan de tegenstander. Soepele combinaties en hoog tempo zorgen ervoor dat Bon Boys alleen op haar eigen helft actief is. En dat doen ze prima, ook aan de zijde van de tegenstander wordt er hard gewerkt en de wedstrijd is leuk om naar te kijken. Als we iets meer de gele bril op zetten, is het gewoon erg goed om te zien wat er op het veld gebeurt, er zijn maar twee puntjes die anders moeten; de eindpass is vaak iets te slordig en als de eindpass wel goed is, is het afwerken niet van het niveau wat het hoort te zijn. Naast het slordige afmaken, staat er bij Bon Boys ook een prima keeper op de goal, die de eerste helft meerdere keren een dikke achterstand voor haar team voorkomt.

Door het hoge tempo en de snelle voorhoede komen we gelukkig wel erg snel op de zo gewenste voorsprong, na 9 minuten scoort Mette prima de 0-1. We gaan meteen op jacht naar de 0-2, maar af en toe hapert de machine even en een paar keer komt Bon Boys er dan toch gevaarlijk uit. We geven de eerst helft maar liefst 5 corners weg en als er iets is waar onze tegenstander goed in is, is het in het nemen van corners. De gehele wedstrijd leveren de hoekschoppen een gevaar voor ons op! Uit een van die corners komt de afvallende bal met wat geluk op onze paal, hier had de gelijkmaker op het bord kunnen staan. Ver in de tweede helft komt er van achteruit een poeier en de spits van Bon Boys reageert sneller en feller dan onze verdediging. De spits mag vanaf de middencirkel met een voorsprong van 1,5 meter op onze verdediging alleen op de goal af. Wies probeert uit alle macht om die voorsprong te verkleinen, wat deels lukt. De spits heeft echter nog genoeg voorsprong om af te ronden, maar een prima uitkomende Aniek voorkomt hier echt de gelijkmaker. Een mooi stukje keeperswerk.

Daarna is Bon Boys niet echt gevaarlijk meer geweest, we gaan met 0-1 de rust vieren onder het dak van de tribune. In de rust is het puzzelen geblazen hoe we nog e.e.a. kunnen omzetten. Dat jullie steeds dichter naar elkaar groeien qua vorm, maakt het voor ons lastiger beslissingen te maken, dat is positief.

De tweede helft gaan we verder waar we de eerste geëindigd zijn, aanvallen opzetten en kansen creëren. De keeper van Bon Boys blijft echter in de weg liggen, ook is het doel soms net wat te smal of laag voor ons. Zo telt de klok af en ruikt Bon Boys tien minuten voor tijd nog dat er iets te halen valt. De tegenstander komt meer en meer op onze helft, maar echt gevaarlijke kansen komen daar niet uit voort. De scheids fluit af en onze eerste punten zijn binnen. Waar we vorige week geflatteerd verloren van De Zweef, is de 0-1 gezien alle gemiste kansen ook een niet passende uitslag bij deze wedstrijd.

Aanvallend hebben we vandaag erg mooie dingen gezien. Waar Aylin in de beginfase voor de pirouetten en slalom records ging, pakte ze dat snel heel goed op en ging prima de combinaties aan. Zoals ik je al zei, je mag echt rete trots zijn op jezelf, wat jij als 15 jarige op trainingen en in wedstrijden laat zien, je uitstraling op het veld, je inzet, je lef en bravoure, echt grote klasse. Noor was in de beginfase teveel in het centrum te zien en liep daar de ruimtes voor Aylin en Wieb dicht, ook dit pakte je later erg goed op en via de zijlijn ben je de hele wedstrijd gevaarlijk geweest. Mette was weer ouderwets op dreef, je steekt in een heerlijke vorm, wat een loopvermogen, versnellingen en techniek! Alleen moet er geschaafd worden aan de afronding, vooral 1 op 1 met de keeper.

Bijna iedereen op het middenveld speelde een prima pot, soms moet je echter voor de makkelijke oplossing kiezen en niet altijd die eindpass willen geven. We waren in deze linie vandaag echter weer de baas en dat was te merken aan het aantal opgezette aanvallen.
Verdedigend was het deze wedstrijd iets minder. Hoewel de verdediging echt niet veel te doen kreeg, zag hetgeen er wel te doen was er niet heel comfortabel en overtuigend uit. Beide backs zaten zeker in de beginfase niet lekker in de wedstrijd, herstelden dat tot op zekere hoogte, maar onoverwinnelijk was het niet. Wies stond centraal en heeft aardig wat gevaar weten te voorkomen, toch zorgde de aanval van Bon Boys een paar keer voor hachelijke momenten. Belangrijk is wel dat niemand opgeeft en ondanks wat missertjes vol blijft doorgaan! Al en met al niet ontevreden over deze linie, maar er zit veel meer in.

We moeten concluderen dat we wederom met alle vijftien meiden keihard voor en met elkaar geknokt hebben en bij vlagen zeer goed voetbal op de mat hebben neergelegd. Er zit progressie in, nu moeten we onszelf nog wat vaker gaan belonen. De grote verschillen in een wedstrijd tussen geniaal en waardeloos zijn kleiner geworden, het is allemaal een stuk evenwichtiger.

Girl of the Match? We kunnen wekelijks dezelfde namen af gaan, maar dan wordt het een beetje eentonig en doen we meiden tekort. Hoewel niet iedereen beslissend was en niet iedereen een stempel op de wedstrijd heeft kunnen drukken of een prima pot heeft gespeeld, denk ik wel dat het hele team een mooi compliment verdiend heeft voor inzet en drive, we hebben samen deze pot gewonnen en de wedstrijd onder controle gehouden. Zelfs bij een standje van de scheids voor de trainer en een rode kaart voor de assistent bleef het team kalm er rustig, ook bij het akkefietje tussen een speelster van Bon Boys en Wieb liet niemand zich van de wijs brengen, complimenten! Ik kies vandaag voor Aniek als Girl of the Match. En deze keer springt de keeper er niet uit omdat het team armoedig heeft gespeeld en Aniek zich kon onderscheiden, maar Aniek onderscheidde zich juist terwijl het team een prima wedstrijd speelde. De 1 op 1 redding en de goed gepakte corner voorkwamen een onterechte gelijkmaker. Samen met de juiste rust, goede coaching en terugkerende vorm ben je voor mij Girl of the Match.

Dinsdag is er weer een persconferentie….laten we samen hopen dat dit niet de laatste wedstrijd was voor de komende lange periode…mocht dat wel het geval zijn, dan gaan we in ieder geval met een positief afgesloten potje een lange winterstop in…